CASSIDIAN završio instalaciju jezgre njemačke BOS TETRA mreže

Ulm, 27. lipnja 2013. ENFRDEES

fortschritt__eingebettet,property=poster

Njemačka BOS (BOS: Behörden und Organisationen mit Sicherheitsaufgaben – Institucije i organizacije koje se bave sigurnosnim zadacima, Public safety) digitalna radio mreža pokriva oko 80% područja države. Registrirano je već više od 315.000 korisnika.

U svibnju ove godine Cassidian je završio sa integracijom 62. centralnog switcha, što sada omogućava povezivanje TETRA baznih stanica u cijeloj Njemačkoj. Dva centra za nadzor mreže su već u funkciji u Hanoveru i Berlinu, i oni se brinu za funkcionalni nadzor i upravljanje digitalnom BOS mrežom.
Oprema centralnih switcheva povezuje bazne stanice u BOS digitalnu TETRA mrežu i tako omogućava i transregionalnu glasovnu i podatkovnu komunikaciju u cijeloj zemlji. Oni služe i za međuagencijsku komunikaciju svih korisnika BOS mreže, (npr. komunikacija policije i hitne medicinske pomoći i sl.), te tako osiguravaju najvišu razinu komuniciranja u cijeloj Njemačkoj.
Planirano je da BOS digitalna radio mreža u Njemačkoj bude instalirana korak po korak u 45 geografskih područja Njemačke, sa oko 4 500 baznih stanica na 4 300 različitih lokacija. Izgradnja je u tijeku: u svibnju 3 776 lokacija bilo je opremljeno sa digitalnom tehnologijom i 3 118 baznih stanica bilo je integrirano u BOS TETRA mrežu. Pokrivenost je proširena na oko 80% područja Njemačke sa više od 315 000 registriranih korisnika. Završetak se planira 2104. godine i tada će BOS mreža postati najveća komunikacijska mreža na svijetu bazirana na TETRA tehnologiji. Dizajnirana je za simultanu komunikaciju oko 500 000 korisnika.

O Cassidian-u (www.cassidian.com)
Cassidian, dio EADS-a koji se bavi obranom i sigurnosti, vodeća je svjetska tvrtka na svom području. Cassidian proizvodi napredne obrambene sustave, od sigurnosnih senzora, preko sustava za upravljanje i kontrolu (command & control) pa sve do borbenih zrakoplova i bespilotnih letjelica. Na području sigurnosti Cassidian pruža svojim klijentima u cijelom svijetu sustave za nadzor državnih granica, cyber-sigurnosna rješenja kao i sigurne komunikacijske sustave. U 2012. godini je tvrtka Cassidian sa oko 23 000 zaposlenih ostvarila promet od oko 5,7 milijardi €.