SNUC 2013 Umrežavanje za budućnost

SNUC 2013 Secure Networks Users and Operators Conference (Konferencija korisnika i operatora sigurnosnih mreža) održana je u Cannesu 26. i 27. veljače a organizirala ju je tvrtka Cassidian.
Na dvodnevnom događanju više od 200 delegata iz 38 država imalo je priliku saznati sve o najnovijim dostignućima na području radio-komunikacija (http://www.cassidian.com/en_US/web/guest/professional-mobile-radio-networks3) i vezanih usluga, susresti se i razgovarati sa kolegama stručnjacima iz cijelog svijeta te razmijeniti iskustva o korištenju kritičnih komunikacija.

Cassidian_SNUC_Jean-Marc_Nasr_Opening
Cijelo vrijeme održavanja konferencije trajala je i izložba na kojoj je 14 tvrtki uključujući Cassidian, Mentura, Nice, Prescom, Portalify i druge prezentiralo svoja najnovija i najzanimljivija rješenja i usluge.

Cassidian_SNUC_2013_People_Networking_at_Exhibition

Cassidian_SNUC_2013_Exhibition_Display

O Konferenciji
Ključni govor održao je gospodin Terry Hall, predsjednik međunarodne organizacije APCO International (The Association of Public-Safety Communications Officials). U svojoj prezentaciji je govorio o širokopojasnim komunikacijama za žurne službe. U sklopu prezentacije pokazan je i video (Precision Information Environments – Envisioning the future of emergency management) o budućnosti kriznog upravljanja.

Cassidian_SNUC_2013_Terry_Hall
Između ostalih na konferenciji su govorili i gospodin Phil Godfrey, predsjedavajući TCCA (TETRA and Critical Communications Association) na temu Širokopojasna budućnost i gospodin Tanmoy Chakrabarty, Podpredsjednik indijske tvrtke TATA Consulting Services o projektu Safe City in India – sustavni integrirani pristup sigurnosti u gradovima.

Cassidian je svojim korisnicima omogućio ekskluzivan uvid u najnovije trendove razvoja njihovih TETRAPOL i TETRA rješenja. Na zatvorenim sastancima trenutnih korisnika Cassidian tehnologija raspravljalo se o tehničkim zahtijevima i pitanjima budućeg razvoja Cassidian proizvoda i rješenja.

Umrežavanje
Održane su i tri tematske radionice. Teme su bile ‘Hitne intervencije’, ‘Različiti pristupi mobilnim aplikacijama i podacima’ i ‘Terminali i multimedijalne aplikacije’. U radionici o hitnim intervencijama sudionici su raspravljali o njihovim potrebama i idejama kako u budućnosti omogućiti što učinkovitije hitne intervencije.

Cassidian_SNUC_2013_Emergency_Response_Workshop

Budući razvoj
Na dijelu izložbe nazvanom ‘Innovation circle’ posjetitelji su imali priliku isprobati upravljanje malom letjelicom (quadcopter) samo pokretima vlastitog tijela a korištenjem 3D motion sensing kamere. Svrha ove zabavne demonstracije bila je potaknuti posjetitelje na razmišljanje o mogućim primjenama takvih 3D kamera osjetljivih na pokrete kao što je upravljanje pokretima ili možda čak za autonomni let bespilotnih letjelica.

Najnoviji broj časopisa Key Touch 1/2013 bio je dostupan svim posjetiteljima Konferencije.
PDF verzija: http://www.keytouch.info/UserFiles/keytouch/itemimages/KeyTouch_1_2013_web.pdf
Besplatna pretplata na Key Touch: http://www.keytouch.info/magazine/subscribe_now/
Kontakt: snuc@cassidian.com